1. helmikuuta 2011

Murua rinnan alle

Joskus tulee sellainen olo, että on kiva leipoa ihan vain, että olisi jotain tekemistä. Jos tämä vimma iskee iltasella ei kannata tehdä mitään kovin monimutkaista, koska valmista pitää saada nopeasti. Silloin kaivetaan esille ne luottoreseptit, jotka osataan jo muutenkin ulkoa.

Eilen illalla leipomishammasta kolotti (taas) ja tein vanhemman tyttäreni kanssa nopean omenapiirakan, alkuperäisen ohjeen olen muistaakseni bongannut aikoinaan Valiolta. Nam, nam, taivaallisen hyvää piirakkaa, koko pellillinen samalla vaivalla. Kannattaa kokeilla.


MURU-OMENAPIIRAKKA

Uunipannullinen

Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
3 dl ruokakermaa
100 g voita sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta

Päälle: 
1 1/2 l omenaa lohkoina
kanelia oman maun mukaan (Rouvan maun mukaan runsaasti)

Muruseos:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää vuorotellen ruokakermaa, jäähtynyttä voisulaa ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Sekoita tasaiseksi. Levitä pohja leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä pohjan päälle omenalohkot ja kaneli. Sekoita pehmeään voihin muut muruseoksen aineet. Ripottele muruseos piirakan päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera. (Maistuu tosin hyvältä ilman lisukkeitakin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥