2. helmikuuta 2011

Saippuakauppias = saippuakauppiaS

Olen aina rakastanut hyvältä tuoksuvia saippuoita, sillä ne ovat juuri sitä arjen luksusta mitä jokainen Rouva kaipaa. Huonosti nukutun yön jälkeen pahinkin väsymys kaikkoaa, kun peseytymiseen käyttää pirteää limesaippuaa ja kiireisen päivän jälkeen pehmeän hunajainen saippuaa saattaa levollisille yöunille.

Saippuaa ei voi kuitenkaan valita pelkän tuoksun perusteella, ei ainakaan silloin jos kärsii kuivasta ihosta, kuten minä. Silloin on tärkeää löytää saippua, joka on kermaisen pehmeä ja ihoa hellivä. Ihoystävälliset saippuat ja pesuvoiteet ovat kuitenkin usein tuoksuttomia ja ehkä vähän... Noh, tylsiä. Onnekas se rouva, joka löytää saippuan, joka miellyttää sekä tuoksullaan että toiminnallaan, sellaista ei nimittäin ole helppo löytää. Minä löysin omani sipoolaisesta perheyrityksestä nimeltä Soap Factory.

Kuva: Soap Factory
Aikoinaan palasaippuat olivat niitä vihreästä harmaiksi muuttuneita kimpaleita, jotka pesivät kyllä tehokkaasti, mutta veivät melkein ihonkin mennessään ja seuraavaa pesua odottaessaan nuo iljettävät saippuat lilluivat limaisina ja harmaina lavuaarin reunalla. Onneksi todellisuus on nykyään jotain ihan muuta. Soap Factoryn käsintehdyt palasaippuat ovat kauniita, ihanan värikkäitä, huumaavan tuoksuisia ja todella helliä iholle. Näiden saippuoiden tuoksu, rakenne ja ulkonäkö on huolella harkittu ja koko valmistusprosessi ja saippuoiden pakkauskin on toteutettu mahdollisimman ekologisesti.

Pääraaka-aineina Soap Factoryn saippuoissa on puhtaat ja korkealaatuiset rasvat ja öljyt, kuten kotimainen rypsiöljy ja hampunsiemenöljy, oliiviöljy, luomukookosrasva, sademetsäystävällinen luomupalmuöljy, pehmentävä ja ravitseva kaakaovoi sekä manteliöljy. Näiden öljyjen ansiosta minäkin voin käyttää Soap Factoryn palasaippuoita suihkusaippuana pelkäämättä ihon kuivumista.

Saippuoiden huumaavat tuoksut taas on saatu aikaiseksi pääosin eteerisillä öljyillä ja luonnollisilla aromeilla ja eri tuoksuvaihtoehtoja löytyykin yli kaksikymmentä. Kylmiin talviaamuihin sopii esimerkiksi kanelia sisältävä jouluinen Noel-saippua ja hedelmäinen luomuporkkanamehua sisältävä Sol-saippua taas on satavarma piristäjä kesään. Toisaalta pirteän tuoksuiset saippuat voivat tuoda tuulahduksen kesää myös talven keskelle.

Kaiken kaikkiaan nämä saippuat ovat käsintehtyjä ylellisyystuotteita, ekologisia ja kotimaisia. Kannattaa tilata kerralla enemmänkin saippuoita, näitä voi nimittäin antaa myös pieninä lahjoina ystäville ja läheisille. Keltaisen huvilan Rouva rakensi viime jouluna näistä saippuoista ja muista ekologisista tuotteista joululahjat esimerkiksi tyttöjen kummeille.

Lisätietoja:

P.S. Kätevin ja pätevin emäntähän voi tietysti tehdä saippuansa itse, se lienee vaihtoehdoista kaikkein ekologisin ja tähänkin tarkoitukseen löytyy nykyään neuvoja ja vinkkejä internetistä. Tekisinkö siis seuraavaksi itse saippuaa suloisiksi lahjoiksi ja omaankin käyttöön?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥