2. maaliskuuta 2011

Mango-passion mudcake

Kuva: Columbia Culinary Society
Minun on jo jonkin aikaa tehnyt mieli ylitsevuotavan suklaista ja rakenteeltaan tahmaista mudcakea. Olen vuosien saatossa kokeillutkin useaa reseptiä, mutta mikään niistä ei  ole ollut riittävän suklainen ja tahmainen minun makuuni.

Pyysin apua ystävältäni, joka on tunnettu armoitettuna kakkuleipurina. Hänen arkistoistaan löytyikin tämä mutakakkuresepti, jota hän ei ollut itsekään vielä kokeillut. En valitettavasti tiedä mistä alkuperäinen resepti on otettu talteen, mutta muokkasin sitä hieman, sillä alkuperäinen ohje on mitoitettu pienempään vuokaan. Itse käytin irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on 26 cm.

Resepti toimi mainiosti ja kakun rakenne ja maku olivat juuri sellaiset kuin mutakakussa mielestäni kuuluukin olla. Maku oli itse asiassa niin ylitsevuotavan suklainen, että mangon ja passionhedelmien mainitseminen kakun nimessä on jopa hieman harhaanjohtavaa. Melko vähäinen hedelmäisyys sopi minulle silti mainiosti, sillä alunperinkin hain nimenomaan voimaakkaan suklaista reseptiä.

Halutessaan hedelmien makua voi nostaa esiin käyttämällä tavallista tummaa leivontasuklaata tai tarjoamalla kakun esim. mangosorbetin kanssa, jolloin hedelmien maku pääsisi varmasti paremmin esille. Itse tosiaan käytin 70% tummaa suklaata, jonka maku on lähes kitkerä, sillä halusin kakun olevan aivan supersuklainen.

Kakun tiivis rakenne ja hampaisiin tarttuva ihanan tahmainen sisus kaipaa tarjottaessa ehdottomasti rinnalleen jotain kylmää ja  kevyttä. Itse tarjosin mudcaken vaniljajäätelön kanssa, joka toimikin yhdistelmänä loistavasti. Lämmin kakku ja kylmä jäätelö muodostavat yhdessä taivaallisen liiton, mutta varoituksena sanottakoon, että maku on joka tapauksessa niin täyteläinen, että kakku on paras leipoa, kun tiedossa on vieraita, sillä yhtä kakkupalaa enempää ei kerrallaan voi nauttia ilman suklaayliannostusta.


MANGO-PASSION MUDCAKE

225 g 70% tummaa suklaata
225 g voita
4,5 rkl Van Houten kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl fariinisokeria
5 kananmunaa
1,5 prk (à 125g) mangososetta
3 passionhedelmän sisus
ripaus suolaa

Sulata paloiteltu suklaa ja voi mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen mangosose ja passionhedelmien sisukset siivilän läpi. Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet, sekoita tasaiseksi ja lisää seos siivilän lävitse suoklaaseoksen joukkoon.

Vaahdota keskenään munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele vaahto suklaa-mangoseokseen. Kumoa taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 26cm) ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan löysäksi keskeltä.

Nosta uunista ja anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Koristele kakku halutessasi tomusokerilla ja tarjoile hieman lämmin kakkupala vaniljajäätelön kanssa.

P.S. Eksoottisten hedelmien ostaminen on toisinaan melko konstikasta, sillä outojen hedelmien kypsyyden päättely voi olla varsin haastavaa. Vinkkinä passionhedelmien hankintaan voin kertoa, että mitä ryppyisempi passion, sitä parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥