9. maaliskuuta 2011

I hate mondays!

Ei, en ole nyt keskiviikkona erehtynyt päivästä, vaikka otsikossa viitataankin maanantaihin. Kyseinen lausahdushan on nimittäin tullut tunnetuksi Karvisen, tuon kuuluisan lasagnen ystävän sanomana. Tällä viikolla Rouvakin kompastui maanantaihin oikein kunnolla ja kunnioittaakseni maanantain mahtia yli Rouvan organisointikyvyn, päätin jakaa teidän kanssanne teemaan sopivasti lasagnereseptini. 

Kuva: Ody's World
Maanantait ovat kyllä oikeastikin hankalia päiviä, siis muillekin kuin sarjakuvakissoille. Esimerkiksi tutkimusten mukaan riski saada sydäninfarkti on noin kaksikymmentä prosenttia korkeampi maanantaina kuin muina viikonpäivinä. Uskomatonta, mutta näin todellakin on. Maanantain kohonneen sydänkohtausriskin on ajateltu johtuvan työn aiheuttamasta stressistä ja sitä voisi välttää menemällä sunnuntaina ajoissa nukkumaan, sillä väsymyshän altistaa kohtaukselle.

Myös vauvan kanssa kotona viihtyvälle Rouvalle maanantain arkeen laskeutuminen on välillä kovin raskasta tai vähintäänkin hieman hankalaa. Vaikka olenkin tunnettu kroonisena myöhästelijänä, niin tällä viikolla ylitin itseni oikein kunnolla. Laitoin jo viikkoja sitten puhelimen kalenteriin muistutuksen kuopuksen puolivuotisneuvola-ajasta. Tiistaina istuin tyytyväisenä neuvolan odotusaulassa kerrankin ajoissa ennen varattua aikaa. Vaan kello tikitti eteenpäin ja hetken kuluttua päätin tarkistaa vastaanottoajan neuvolakortista... Kyllä! Olin muistanut kellonajan oikein, mutta päivä oli väärä. Neuvolassa olisi pitänyt olla jo edellisenä päivänä eli maanantaina. Arvatkaapa huviksenne kuinka älykkääksi tunsin itseni! No, laitetaan tämäkin unohdus imetysdementian piikkiin, onneksi on käytössä katu-uskottavat tekosyyt.

LASAGNE

6 annosta

Lasagnelevyjä
Pinnalle: Juustoraastetta

Jauhelihakastike:
öljyä paistamiseen
700 g jauhelihaa
3 sipulia
5 valkosipulinkynttä
2 tlk tomaattimurskaa
2 lihaliemikuutioita
2 prk tomaattisosetta
1 tl mustapippuria
4 tl oreganoa
2 rkl paprikajauhetta

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia.

Juustokastike:
4 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
12 dl maitoa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus muskottia
300-400 g juustoraastetta

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kypsennä samalla sekoittaen muutama minuutti ja mausta. Lisää juusto.

 *****

Valmistettuasi kastikkeet levitä voidellun, suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta. Aseta juustokastikkeen päälle vierekkäin kerros lasagnelevyjä ja peitä levyt jauhelihakastikkeella. Vuorottele juustokastike-, jauhelihakastike- ja lasagnelevykerroksia, kunnes lasagnelevykerroksia on 4-6 kpl. Päällimmäiseksi tulee kerros juustokastiketta. Ripottele lasagnen pinnalle juustoraastetta ja paista 200-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia. Tarjoa vihersalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥