Jokaisella perheellä on sellaisia ruoka-aineita, joita on "pakko" löytyä aina kaapeista ja näiden tuotteiden määrä ja laatu vaihtelee tietysti sen perusteella, mitkä ovat kunkin perheen ruokailutottumukset. Meillä tätä pakollisten elintarvikkeiden ruokavarastoa kutsutaan tuttavallisemmin oravavarastoksi.
Mistä minun oravavarastoni sitten koostuu? Minä hetkenä hyvänsä kaapeista on löydyttävä ainakin:
- täysjyväpastaa
- tummaa riisiä
- perunamuusijauhetta
- puuroriisiä
- kaurahiutaleita
- vehnäjauhoja
- perunajauhoja ja Maizenaa
- sipulikeittoa (lihapullia ja murekkeita varten)
- pussikastikkeita (hätävaraksi ja maustamiseen)
- sokeria
- kuivahiivaa
- leivinjauhetta
- korppujauhoja
- kananmunia
- tonnikalaa
- tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- jauhelihaa (pakastimessa)
- maitoa
- tavallista margariinia, leivontamargariinia ja ruokaöljyä
- perunoita ja porkkanoita
- omenia
- kurkkua
- sipulia
- pakastevihanneksia (paniikki-hätävararisottoihin ja lisukkeeksi)
- marjoja ja raparperia (pakastimessa)
- kahvia (sitä ilman ei tämä Rouva pysy käynnissä!)
- sinappia ja ketsuppia
- soijakastiketta
- lihaliemikuutioita
- suolaa ja mausteita
Mitä Sinun oravavarastoistasi löytyy?
Ehtoisimmallakin emännällä (puhumattakaan meistä tavallisista Rouvista) on joskus päiviä, jolloin ei vaan yksinkertaisesti jaksa lähteä tai ehdi ajoissa ennen ruoka-aikaa ruokakauppaan ja silloin ratkaisuna on rakentaa perheelle ateria näistä oravavarastoista. Tänään meillä oli sellainen päivä. Käytin tähän ruokaa kaikenlaista mitä meiltä löytyi kaapeista, mutta reseptiä voi soveltaa loputtomasti. Pastan tilalle käy riisi, mausteita voi vaihtaa, sekaan voi heittää juustoraasteen loput, vähän chilikastiketta potkua antamaan, tuoreet yrtit sopisivat oikein mainiosti... Vaihtoehtoja on loputon määrä.
![]() |
Kuva: Santa Maria Ab |
Annos ei ehkä ulkonäkönsä puolesta ole mitään esteettisyyden ilotulitusta, mutta maku vei silti kielen mennessään. Alla resepti meidän maanantaiseen oravavarastopäivälliseemme.
TÄYSJYVÄPASTAA JA TONNIKALA-KATKARAPUKASTIKETTA
4:lle
400 g täysjyvä-fusilleja
1 lihaliemikuutio keitinveteen
Kastike:
3 prk tonnikalapaloja öljyssä
3 dl katkarapuja
2 pientä sipulia
1 dl ruokakermaa
500 g paseerattua tomaattia
n. 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa
n. 4 rkl sitruunamehua
1:n tonnikalapurkin öljy
muutama pyöräytys Santa Maria Lime and Pepper myllystä
hyppysellinen kuivattua tilliä
kurkumaa
sahramia
fenkolia
chilipippuria
Laita pasta kiehumaan lihaliemikuutiolla maustettuun veteen. Pilko sipulit ja ota katkaravut pakastimesta sulamaan. Valuta yhden tonnikalapurkin öljy wok-pannulle ja kuullota sipulit kevyesti. Lisää joukkoon katkaravut, tonnikalat, kerma, tuorejuusto ja paseerattu tomaatti. Mausta maun mukaan ja tarjoile kun pasta on kypsää.
P.S. Kastikkeen tekeminen kannattaa aloittaa vasta, kun pasta on jo kiehumassa, sillä katkaravuista tulee kumimaisia jos ne muhivat kastikkeessa liian kauan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥