25. tammikuuta 2011

Yksinkertainen on kaunista!

Leikki on lapsen työtä ja jokainen lapsi ansaitsee laadukkaita työvälineitä. Nykyään lapsille on tavarataloissa ja marketeissa tarjolla uskomaton valikoima leluja, mutta monien luotettavinakin pidettyjen leluvalmistajien lelut ovat usein sanalla sanoen huonolaatuisia, tehty heppoisesta muovista ja suunnittelussa on muutenkin menty sieltä missä aita on matalin. Muovinen kopio oikeasta kahvinkeittimestä voi näyttää hienolta, mutta paljonko se jättää tilaa lapsen mielikuvitukselle? Jos mikään ei ole enää "leikisti" jotain ja lapsi ei saa itse kuvitella ja keksiä niin palveleeko lelu silloin enää tarkoitustaan?

Kuva: PaaPii Design

Internetin ihmemaassa pyöriessä törmää välillä mitä ihmeellisimpiin ilmiöihin, mutta onneksi toisinaan kohdalle osuu myös upeita löytöjä ja niistä on aina mukavaa vinkata muillekin. Viimeisin tällainen löytöni on PaaPii Design. Tuotemerkin on luonut Anniina Isokangas, joka on ammatiltaan muotoilija, mutta myös kahden lapsen äiti. Vielä viime vuoden puolella hän pyöritti PaaPii Designia käsityöharrastuksensa pohjalta, mutta tuotteiden saavuttaman suosion myötä näiden lelujen suunnittelemisesta ja valmistamisesta on vuoden vaihteen jälkeen tullut hänelle ammatti.

Kuva: PaaPii Design
Mistä sitten on kyse? PaaPii Design tuotemerkillään Anniina Isokangas valmistaa hyvin yksinkertaisia kankaisia leluja, jotka vetoavat niin lapsiin kuin aikuisinkiin. Kankaina leluissa on käytetty ainoastaan hyvin käyttöä ja pesua kestävää 100 % puuvillaa ja pehmot ovat täysin haitta-aineettomia ja vesipestäviä. Painamiseen käytetyt väritkin ovat Suomessa valmistettuja, laadukkaita ja turvallisia.

Vaikka käytännöllisyys ja turvallisuus ovatkin ensiarvoisen tärkeitä seikkoja lasten leluissa, on minun pakko myöntää, että näissä leluissa minua viehättää erityisesti niiden yksinkertainen ja iloinen ulkoasu. Mielestäni myös lasten leluissa yksinkertainen voi olla kaunista, sillä lapsetkin todella osaavat arvostaa käsityötä. 

5-vuotiaan tyttäreni mielestä oli suunnattoman jännittävää valita itse monista tuote- ja värivaihtoehdoista se kaikkein  mieluisin ja hän päätyikin pitkällisten pohdintojen jälkeen iloisen väriseen kissapehmoon. Vaikka toimitus olikin nopea (vain muutamia päiviä), malttoi neiti tuskin odottaa kissaa ja hänen pehmokissansa on kotiutumisensa jälkeen päässytkin mukaan jo moniin leikkeihin ja iltaisin se saa yleensä paikan tyttäreni unikaverien joukosta.


Pikkusiskolle valitsemani aurinkoisen värinen helistinkin puolustaa hyvin paikkaansa pikkuisen leluvalikoimassa, sillä kirkkaat värithän tunnetusti viehättävät vauvoja ja helistimen sisältä kuuluva vieno kulkusen kilinä ei ärsytä aikuisenkaan korvia.

Lapsi haluaa myös leikkiä, ei vain matkia ja lelu, joka soveltuu monenlaisiin mielikuvitusleikkeihin ja jaksaa kiinnostaa lasta kuukaudesta toiseen on lunastanut paikkansa.

Kuva: PaaPii Design

Lisätietoja:

P.S. PaaPii Design valmistaa myös edullisia tee-se-itse ompelupaketteja, joihin kuuluu käsinpainettu ompeluarkki ja ompeluohjeet. Näiden pakettien avulla käsityönoviisikin kykenee rakentamaan lapselle kauniin pehmolelun ja valmis lelu saa vielä ripauksen lisäarvoa, kun sen on valmistanut lapselle läheinen ihminen. 

Kuva:PaaPii Design


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥