22. toukokuuta 2011

Kesäisissä tunnelmissa

Keltaisessa huvilassa on ollut kova kiire ja hulina enkä ole ehtinyt kirjoittelemaan tänne ollenkaan, kun kaiken hulinan keskellä ne pienetkin vapaat hetket on ollut pakko käyttää omien akkujen lataamiseen. On ollut kuitenkin hauska huomata, että Keltaisessa huvilassa on vierailtu ja reseptejä hyödynnetty myös silloin kun Rouva on itse ollut pyörittämässä arkea oikeassa elämässä.

Kevään mittaan on tullut kokeiltua jos jonkinmoista uutta reseptiä ja ne täytyykin tallettaa tänne blogiin hetimiten ja nyt kesän kynnyksellä meno on rauhoittunut muutenkin jo sen verran, että ehdin toivottavasti taas päivittämään tätä blogianikin ihan säännöllisesti.

Kesä on tullut Keltaiseen huvilaan ja etenkin puutarhaan oikein ryminällä, joten näin pitkän tauon jälkeen tässä vähän "tuokiokuvia" meiltä. Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat vierailijat!


Pari lämmintä päivää se vaati ja omenapuut puhkesivat kukkaan.


Niin herkkiä ja kauniita. Saunominenkin on nykyään yhtä juhlaa, kun voi samalla katsella saunan pikkuruisesta ikkunasta näitä ihanuuksia!


Muistatteko vielä tämän kuvan viime talvelta? Olin niin kovasti huolissani siitä miten rakas Rouva Violetti selviää raskaasta lumitalvesta...

 
Ilokseni voin kertoa, että Rouva Violetti näyttää selvinneen talvesta ilman vaurioita. 
 
 
Violetit kukkatertut ovat jo raskaita ja pulleita, kohta ne puhkeavat täyteen kukkaan. Syreenin kukkiessa pihaan leviää ihanan huumaava tuoksu, joka kantaa kuistille asti. Ihan kuin se toivottaisi kotiväen ja kyläilevät ystävät tervetulleiksi tuoksullaan. 
 
 
Ulkorakennuksen päädyssä on vanha linnunpönttö, joka tänäkin keväänä puhdistettiin ja sisustettiin pehmusteilla tulevia asukkaita varten. Viime päivien havaintojen perusteella näyttäisi siltä, että tänä kesänä Rouva Violetin suojaisessa varjossa pesuettaan kasvattavat Rouva ja Herra Sinitiainen.

 

Raparperiakin näyttäisi tulevan taas enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Jos jollain Teistä on jemmassa herkullinen raparperimehun tai -hillon ohje, niin kertokaa ihmeessä. Muussa tapauksessa täällä tehdään lähiaikoina tuhat ja yksi raparperipiirakkaa ja litratolkulla kiisseliä. 

P.S. Minulla on muuten uusi Aarre, haluatteko tietää mikä se on? 
 
 
Arvaatteko jo?

2 kommenttia:

  1. Ajattelin kokeilla ainakin tätä:

    http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Makea+raparperimehu/1135246298633

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, tuo kuulostaa sellaiselta, että sitä täytyy itsekin kokeilla. :)

    VastaaPoista

♥ Rouva kiittää kommentistasi. ♥